הייתה תקופה, אשר בה עסקים כושלים לא יחלו להחזיר את הגלגל אחורה, ולמעשה כל עסק שהיה לקראת סגירה בסופו של דבר נסגר. בעל העסק היה יכול לפנות לאנשים בסביבה העסקית שלו בניסיון למצוא פתרון, כמו יועצי מס או בעלי עסקים אחרים, אך הם לא היו יכולים לתת לו את הפתרונות הנכונים עבורו.
כיום, ייעוץ ארגוני הפך לנחלת כלל העסקים, בכל תחום ובכל גודל, והוא פעילות המאפשרת לתעל את יתרונות העסק, להציל אותו מכישלון ואף למנוע הגעה למצבים שבהם העסק נתלה בכל כוחו על חוט השערה שעוד מעט נקרע. בעקבות השירות המקצועי הזה שעסקים יכולים להשיג, עסקים חדשים וותיקים כאחד יכולים להישאר יעילים ורווחיים, כל אחד בתחום ובהיקף שלו. ייעוץ ארגוני כבר לא ניתן רק לחברות גדולות או תאגידים, אלא גם לעסקים קטנים. כל אלו יכולים לקבל את הייעוץ בתקופת הפעילות והם יכולים לקבל את השירות גם לפני הקמה של עסק או הרחבה שלו, כך שכל צעד עסקי מבוצע בצורה הטובה ביותר.
המיתון הכלכלי שאנו חווים מביא הרבה עסקים לסף סגירה. 90 אחוז מהם ייסגרו תוך חמש שנים, וחלק גדול מאחוז זה ייסגר אף כעבור שנה אחת בלבד, הכל בגלל ניהול כושל או בגלל אי ביצוע צעדים קריטיים טרם פתיחת העסק. הבעיה של בעלי עסקים רבים היא שהם מחכים לרגע האחרון כדי לבקש עזרה; הם מנסים להמשיך לנהל את העסק כרגיל ומכניסים אותו לצרות גדולות יותר, במקום לבקש ייעוץ ארגוני ממקצוענים בתחום. עסק שרוצה לפעול בצורה הנכונה, ולהימנע מאסונות פיננסיים בתחילת דרכו או בהמשך הדרך, צריך לפעול לצד יועץ ארגוני מקצועי ובעל ניסיון. היועץ יכול לעזור בכל ההחלטות החשובות בתהליך ההקמה של העסק, ללוות את בעל העסק בחודשים הראשונים ואף לשוב אליו ולעזור לו כאשר הוא רוצה להרחיב את העסק, או בכל עת שהעסק חווה ירידה ברווחים, וכן הלאה.
כשלוקחים את היועץ הנכון, אפשר לחולל הרבה שינויים בעסק, כאשר הבסיס בכל התהליך הוא מינוף של היתרונות הקיימים בעסק ושימוש בהם ליצירת יסודות חזקים הרבה יותר. היועץ עוזר לבעל העסק לזהות את היתרונות ואת החסרונות של העסק ולנהל אותו בהתאם.
מיכה בריימן